Doorgaan naar artikel

Beoordeling van de luchthaven van Istanbul (IS) | Wat te verwachten?

Beoordeling luchthaven Istanbul (IS)


Ik ben overgestapt via Istanbul Airport (IS) vele keren. Mijn eerste bezoek aan Istanbul New Airport was in het begin juni 2019, toen ik met mijn peuter en man meer dan zeven uur wachtte op een aansluitende vlucht. De laatste keer dat ik de luchthaven mocht ervaren was aan het begin van 2022.

luchthaven Istanbul (IS) beoordeling vanuit het perspectief van een overdragende passagier.


Automatische vertalingen zijn beschikbaar voor de talen die hieronder. Klik op de vlag om de tekst te vertalen. Kies Engels om het originele artikel te lezen.


INHOUDSOPGAVE:

 • Algemene informatie over Istanbul nieuwe Airport (IS)
 • Luchthaventransfer van Istanbul – Waar ligt Istanbul Airport?
 • Wat te verwachten van Istanbul new Airport (IS)
 • nieuwe luchthaven Istanbul layout en design
 • Slapen en rusten in Istanbul Airport (IS)
 • Horeca op de Istanbul New Airport (IS)
 • Andere faciliteiten van Istanbul New Airport (IS)
 • Istanbul nieuwe luchthaven profs & cons

De luchthaven van Istanbul is de luchthaven waar ik meestal van vlucht verander, daarom ben ik er zeer bekend mee. De luchthaven is een hub voor duizenden vluchten en passagiers die over de hele wereld reizen. Je kunt in principe overal vliegen vanaf de luchthaven van Istanbul. Het is ook een thuisluchthaven voor Turkish Airlines.

Istanbul nieuwe luchthaven is een van de grootste luchthavens in de wereld. Wanneer de batterij volledig is voltooid, het heeft de capaciteit om te hanteren 200 miljoen passagiers in een jaar. Kun je je voorstellen 200 miljoen mensen! Haar 547 945 mensen die dagelijks!


#istanbul #istanbulairport #istanbulhavalimain #turkishairlines #IST #lifebeyondex

Istabul Airport
Istanbul nieuwe luchthaven is een enorme luchthaven, met een capaciteit van 90 miljoen passagiers. Beeld: ELKE

Mijn eerste bezoek aan de nieuwe luchthaven van Istanbul was begin juni om 2019.

Dit artikel is bijgewerkt in 2022 na mijn laatste bezoek aan Istanbul Airport.

Mijn eerste bezoek aan de luchthaven was slechts twee maanden na de opening en ik was super enthousiast om de nieuwe luchthaven van Istanbul te zien. Ik had zeven prachtige uur om alles in nieuwe luchthaven van Istanbul te verkennen en vind de antwoorden op mijn vragen:

Werkt de nieuwe luchthaven naar behoren?? Hoe zit het met de architectuur, interieur ontwerp, bruikbaarheid, en al het andere? Hebben ze erin geslaagd om de problemen die de luchthaven Ataturk had op te lossen? Hoe ziet het er daar uit? Ik wilde zien en voelen alles.

Tijdens de laatste 3 jaar, de luchthaven is verbeterd en veel veranderd om een van de mooiste luchthavens te zijn die ik heb mogen bezoeken.

De volgende: Algemene informatie over de luchthavenAlgemene informatie over Istanbul Luchthaven (IS)

Istanbul nieuwe Airport (IATA-code: IS) werd officieel geopend oktober 29 2018.

Alle commerciële vluchten werden overgebracht naar nieuwe luchthaven van Istanbul van de 6e luchthaven Ataturk april 2019. Stel je voor, alles gebeurde in 45 uur.

luchthaven Istanbul (IATA-code: IS) heet İstanbul Havalimanı in de Turkse taal. Het is ook een nieuw huis van de luchthaven voor Turkish Airlines bedrijf. Ik vlieg veel met Turkish Airlines en vind het bedrijf serieus leuk.

Istanbul nieuwe Airpor van bovenaf. Beeld: ELKE
Istanbul nieuwe Airpor van bovenaf. Beeld: ELKE

Er zijn ook honderden andere luchtvaartmaatschappijen die vanaf Istanbul Airport vliegen. Istanbul nieuwe Airport heeft vluchten 350 bestemmingen. 80% van de vluchten vanuit Istanbul New Airport worden geëxploiteerd door Turkish Airlines.

Wanneer de laatste fase van de nieuwe luchthaven volledig is voltooid, de luchthaven kan omgaan 150 miljoen passagiers per jaar (capaciteit voor 200 miljoen). De constructies zullen naar verwachting worden afgewerkt 2027. Verwacht. Laten we eens kijken, als het is 2027 of wat.

De volgende: Luchthaventransfer van IstanbulLuchthaventransfer van Istanbul – Waar ligt istanbul luchthaven?

De nieuwe luchthaven lokaliseert 50 kilometer afstand van Sultanahmed en 35 kilometer afstand van tussenschot. Het duurt ongeveer een uur naar het centrum van Istanbul vanaf de nieuwe luchthaven te krijgen.

TAXI tarief van de luchthaven naar het stadscentrum is ongeveer 200TL.

Controleer de prijs op de luchthaven! En gebruik taxi's, als dat mogelijk is. Meer informatie over de luchthaven taxi's van hier.

Er is ook openbaar vervoer (IETT bussen & HAVAIST shuttles) die tussen de stad Istanbul en Istanbul nieuwe Airport. Meer informatie, schema's en prijzen: 

HAVAIST SHUTTLES

IETT BUSSEN  

Metro verbinding tussen Istanbul en de luchthaven wordt verondersteld te werken in 2020.

Meer informatie over de luchthaven vanaf Officiële website van istanbul luchthaven.

De volgende: Wat te verwachten van de luchthaven van Istanbul (IS)

Istanbul luchthaven 2022

Wat te verwachten van de nieuwe luchthaven van Istanbul (IS)

Voor de eerste keer, Ik bracht zeven uur door op Istanbul Airport in afwachting van mijn overstapvlucht. Het was twee maanden na de opening van de nieuwe luchthaven in 2019. Ik was super enthousiast om de nieuwe luchthaven van Istanbul te zien.

Dit was ook de eerste keer dat ik uitkeek naar een tussenstop., ondanks het feit dat ik op reis was met mijn 1,5 jaar oude dochter en echtgenoot. De man is gemakkelijk om te reizen met (doorgaans), maar reizen met een baby is altijd een beetje uitdagend, ook al is onze baby gemakkelijk (niet meer).

De laatste keer dat we een tussenstop hadden in Istanbul in 2022, we waren met z'n vieren. Mij, mijn man, en onze kinderen, die zijn 4,5, en 1 Jarige. Nu was onze gezinsgrootte groter en hadden we alleen 1 uur om het vliegtuig te wisselen.

En raad eens, we hebben het gedaan! Dus het lijkt erop dat ik dit bericht moet herschrijven en zeggen dat zelfs een uur genoeg kan zijn voor een transfer naar de luchthaven van Istanbul. Blijf het bericht lezen om te lezen hoe we het voor elkaar hebben gekregen.

Hier zijn mijn gedachten, tips, en advies voor iedereen die Istanbul Airport bezoekt.

De volgende: Lay-out van de luchthaven van Istanbul & ontwerpIstanbul Airport lay-out en ontwerp

We zijn maandagochtend geland op het vliegveld om 7.45 am. Het was een perfecte tijd omdat er geen grote wachtrijen waren voor beveiligingscontroles.

Natuurlijk, als je veel tijd hebt om in de rij te staan, maar als je bezig bent, de wachtrijen zijn lang. Dit is hoe gaat.

Dit is mij de laatste keer overkomen toen ik via Ataturk Airport overstapte. Ik had alleen 1 uur en 20 minuten om de vluchten te wijzigen. En de wachtrijen waren erg lang. Ik heb de vlucht gepakt, vooral omdat ik wist waar ik heen moest.

Istanbul luchthaven 2022.

Hoe lang duurt het om transfer op istanbul luchthaven?

Met deze nieuwe luchthaven, Ik zou zeggen, reserveer minimaal twee uur tussen de vluchten. Maar zoals eerder gezegd als het niet mogelijk is, kun je kiezen voor een kortere en snellere verbinding.

Zelfs twee uur is niet genoeg als u uw bagage niet kunt inchecken op de eindbestemming. Ook, Ik zou het niet aandurven om een vlucht met een korte overstaptijd te boeken bij een andere luchtvaartmaatschappij dan Turkish Airlines.

Laatste keer, we hadden slechts een uur tijd om te veranderen in Istanbul en het was genoeg. We hadden onze kinderen bij ons, daarom was ik bang dat we de vlucht zouden missen en we daar een nacht moeten doorbrengen met gillende kinderen. Maar zoiets gebeurde niet., alles verliep soepel en we hadden zelfs wat extra tijd.

Istanbul luchthaven winkels.

Zodra we landden stapten we uit het vliegtuig en begonnen we naar onze gate te lopen.. Onze poort was niet ver, maar we moesten door de paspoortcontrole en een stukje lopen. Er stond een luchthavenbuggy te wachten op mensen die naar een andere vlucht gingen, dus ik neem aan dat hun poort ver van de landingspoort was, sinds hun vliegtuig opsteeg 20 minuten later dan de onze. Mijn conclusie is dat als Turkish Airlines je de overstapvlucht verkoopt, ze ervoor zullen zorgen dat je deze haalt..

Als je pech, je kan hebben om meer lopen dan een heleboel. anyways, je gaat best veel lopen. Hier zijn enkele foto's om de grootte van de luchthaven te verduidelijken. Het is enorm!

Hier is een link voor een interactieve kaart om nieuwe luchthaven van Istanbul.

Wat ik haat op luchthavens is wandelen. Bijvoorbeeld, eens, toen ik overstapte bij Ataturk, Ik had een baby, buggy, draagtas, Tassen, en kleine schoenen (mijn schoenen waren me te doden.). 

Je kunt je alleen maar voorstellen hoe bezweet ik was nadat ik van de andere kant van het vliegveld naar de vertrekgate was gelopen..

De verbindingsvlucht is altijd aan de andere kant van de luchthaven, is het niet? Waarom? 

Maar hoe zit het met de nieuwe luchthaven van Istanbul? Is het gebruiksvriendelijker vanuit dit oogpunt?

jammer genoeg niet. De indeling van de nieuwe Istanbul Airport is niet erg gebruiksvriendelijk.

Momenteel werkt er maar één grote terminal (de andere moet klaar zijn 2025) en het vervoer tussen de pieren (er zijn zeven van hen) moet te voet worden gedaan.

gelukkig, er is betaald buggy vervoer beschikbaar in Istanbul New Airport. Meer informatie:  https://www.igapass.com. Als je een strak schema of je gezondheidsproblemen of een handicap, pre-order de buggy. Het is niet zo duur 5,00 € + belasting (5,90€) volwassene en 2,5 € + belasting (2,95€) voor kind leeftijd 7-12 jaar. Kinderen onder 7 gaan voor gratis.

Gezinnen met kinderen jonger dan 2 jaar mogen de buggy gratis gebruiken voor vooraf bepaalde routes.

U kunt een transportbedrijf in Istanbul Airport bestellen
Buggy is klaar om de passagiers over te dragen op de luchthaven.

Ook al is de luchthaven enorm, je kunt tenminste in een mooie omgeving lopen. De nieuwe luchthaven is modern en mooi. Ik hield van de plafonds en planten.

Luchthaven ontwerp

Mijn mening is dat bij het ontwerpen van een enorm gebouw als dit het ontwerp moet meer kijken naar de toekomst. Maar, Ik begrijp ook dat het ontwerp tijdloos moet zijn. Omdat er binnenkort geen nieuwe luchthaven zal zijn. Maar nog steeds, het had zo veel meer kunnen zijn.

Waar waren alle technologie en wow-effecten? Alles wat ik zag op de nieuwe luchthaven van Istanbul is vijf jaar geleden gezien. Ik wou dat het ontwerp unieker en specialer was geweest.

Maar toch ziet de luchthaven er geweldig uit!

Een vrouw lopen in Istanbul Airport
Vrouwen lopen in de luchthaven Istanbul winkelgebied.

Het zou veel meer kunnen zijn. Allereerst, Gebruikersgeoriënteerde en architectuur. Gebruikerservaring, het ontwerp is meer dan alleen esthetiek. Service ontwerp, Interieur, en architectuur gaan allemaal hand in hand.

Gebruikerservaring is wat meer geregeld had moeten worden in het ontwerp van de luchthaven.

Een voorbeeld is het ontbreken van luchthavenkaarten. Ik heb geen luchthavenkaart op de luchthaven gezien. En ik moest zelf de kaart googlen toen ik op het vliegveld was.

Ik bleef kijken en op zoek, maar ik zag geen enkele. Misschien zijn ze later geïnstalleerd?

Ik heb gelezen dat de app is nu beschikbaar. Een app? Uitstekend idee, maar ik zou er niet op rekenen. Vooral, wanneer veel mensen zijn klagen over de Wifi werkt niet naar behoren.

Is er een gratis WI-FI beschikbaar?

Voor mij werkte WI-FI goed, Ik ben erin geslaagd om in te loggen met een sms-code die ze naar mijn telefoon sturen.

Ik dacht dat de WI-FI in Istanboel nieuwe luchthaven is gratis voor een uur, maar ik erin geslaagd om de code voor ten minste vier keer krijgen. Na een uur, Ik bestelde een nieuwe code in en ging terug online. Ik weet niet of er een fout was of zoiets, maar ik ben blij dat ik kon het internet te gebruiken, in principe zo veel als ik nodig had.

Leidende in Istanbul Airport
De luchthaven van Istanbul leidend is goed en makkelijk te volgen.

Nog iets waar ik erg blij mee was, was de infobalies en de gidsen, die het ontbreken van de kaarten heeft vervangen. De gidsen bedienen u in de Engelse en Turkse taal. We hadden ergens advies over nodig en ze waren erg professioneel en vriendelijk.

De volgende: Waar te rusten en te slapen op de luchthaven van Istanbul?Waar te rusten en te slapen op de luchthaven van Istanbul?

We vertrokken 's nachts van huis en brachten de nacht door in het vliegtuig. Ieder van ons waren erg moe, maar gelukkig sliep onze dochter ongeveer drie uur in het vliegtuig. De eerste vlucht was gemakkelijk voor ons.

Voor ons, het gemakkelijkste zou waarschijnlijk zijn geweest om een ​​kamer te boeken vanaf het luchthavenhotel (YOTELair). Er zijn nieuwe luchthaven hotels zowel landside en airside in nieuwe luchthaven Istanbul. Voor meer informatie over Istanbul airport hotels, Klik hier naar Yotels’ plaats (opent naar het nieuwe tabblad).

Yotel Air ingang.

Maar, Allereerst, we zijn niet zo rijk. Luchthaven hotels zijn vrij duur, en ik wil niet over te brengen 150 € / nacht voor een verblijf in het hotel voor minder dan vijf uur.

U kunt ook een kamer per uur te boeken. Prijzen beginnen vanaf 70 € / 4 uur. Contact Yotelair (airside) voor meer details.

Het kost ook wat tijd om bij het hotel te komen, plus je nodig hebt om te eten en verlaat de kamer vroeg genoeg om de vlucht te halen en vind de juiste gate. Als ik was alleen met een baby, Ik zou een luchthavenhotel als een optie hebben overwogen, maar nu waren er twee van ons in staat om alles makkelijker.

De volgende: Slaap- en rustruimtesIn plaats van het boeken van het hotel, we besloten om vanaf het vliegveld een slaapplaats te zoeken. Het belangrijkste was om een ​​slaapplaats te vinden voor onze dochter.

We vonden enkele banken bij de poorten en rond de luchthaven. Zoals op Ataturk Airport, mensen zaten op de vloeren, zelfs het was niet de drukste tijd van de dag.

Ik wou dat ze hadden de nieuwe luchthaven beter zitten dan de oude.

De rustplaatsen

Na het verkennen van de luchthaven van Istanbul voor een tijdje, we vonden een ruimte met multifunctionele inrichting. Het gebied is ontworpen voor opknoping uit, slapen, resting, werken, enzovoorts. onderstaande foto's. Ik vond het geweldig.

We namen twee stoelen voor onszelf en geplaatst onze dochter op de bank te slapen. Ze had een goede nap, ondanks dat het vliegveld niet de stilste en donkerste slaapplaats is.

Ondertussen, onze dochter lag op de bank te slapen, we namen verfrissende koffie van Starbucks en laadden onze batterijen voor de rest van de reis.

Als je goed wilt rusten, er zijn RUSTZONES, waar je kunt slapen in de lounge stoel, dat is geweldig.

Als ik was alleen, Ik zou er zeker! Maar voor de familie, het is niet ideaal. ten eerste, er was geen ruimte en ten tweede zou ik niet iedereen wakker willen maken, door het nemen van een baby naar de rustzone. familiekamers, voor de volgende grote luchthaven, alstublieft!

Hier zijn een paar foto's van de rustzone, uitstekend idee, Rechtsaf?

Slaappods op de luchthaven van Istanbul

Een van de dingen die na de opening aan de luchthaven zijn toegevoegd, zijn Sleep-pods, de slaappods bevinden zich in de internationale vertrekhal. Meer informatie via onderstaande link.

https://www.istanbulsairport.com/en/istanbul-airport-sleep

Restaurants op de luchthaven van Istanbul (IS)

In vergelijking met Ataturk Airport waren er minder restaurants en coffeeshops op de nieuwe luchthaven van Istanbul.

Misschien zijn nog niet alle restaurants geopend en zullen er in de toekomst meer keuzes zijn (Ik hoop.).

Bijvoorbeeld, Ik herinner me Ataturk had wat gezondere voeding opties en tal van restaurants, die ik niet vinden van de nieuwe luchthaven. Of misschien was ik niet op zoek dicht genoeg.

Ik heb wel wat restaurants in de terminal gezien, maar om eerlijk te zijn, ze zagen er duur en te chique uit om met de baby naar binnen te gaan. Zo, we besloten om te gaan om te eten in het restaurant boven dek.

In 2022 er waren meer restaurants open in de food court en rondom de luchthaven.

Selfservice restaurant in 2022.

Als je in Ataturk bent geweest, je herinnert je waarschijnlijk de grote, luidruchtig en chaotisch restaurantgedeelte (Ik mis het niet.). Het gebied waar burger King, popeyes, Sbarro, en enkele andere fast-food restaurants waren gevestigd. Het was verschrikkelijk.

Goed, Ik heb nieuws voor u: (u beslissen of het goed of slecht) er is een soortgelijk gebied op de nieuwe luchthaven. Het uitzicht is mooier, maar het gebied en restaurants zijn hetzelfde (onderstaande foto's).Als het gaat om eten, niet alle kinderen en gezinnen te eten fast food. Ik probeerde iets gezonders of op zijn minst normaal voedsel te vinden om te eten. Ik eindigde ingeklemd aardappelen en spaghetti met tomatensaus uit Scbarros. Dit was het beste eten dat ik daar vond.

gelukkig, Ik had extra kleertjes ingepakt en wat snacks voor de baby. Pasta en tomatensaus was niet het beste idee. De volgende keer gaan we naar beneden voor steaks. Of waarschijnlijk niet.

Heeft u goede en betaalbare restaurants gevonden vanaf Istanbul New Airport??

Zo ja, laat het me weten, wat en waar. Ik ga er de volgende keer heen.

Andere faciliteiten op de nieuwe luchthaven IST van Istanbul

Er waren GENOEG toiletten en de meeste van hen hadden wc-papier (toch zou aanraden om uw eigen mee).

BIDDEN KAMERS: Er zijn 44 bidden kamers op de luchthaven (22 voor vrouwen en 22 voor maar). Er is ook een kamer beschikbaar voor andere religies.

TERRAS / rookruimtes. Er zijn 13 rookvrije zones in Istanboel nieuwe Airport. 10 op de internationale kant en 3 op de binnenlandse kant. We hadden wat problemen om ze te vinden, maar de luchthaven gidsen hebben ons geholpen om ze gemakkelijk te vinden.

Roken gebied op Istanbul New Airport
Er waren roken roo in Istanbul Airport.

Belastingvrije winkels: Dus ik klaagde eerder over het ontbreken van de nieuwste technologie op de luchthaven. Nu heb ik gelezen dat het belastingvrije gebied het heeft! Ik wou zo graag belastingvrije winkels hebben bezocht. Maar ik deed het niet, Ik zal zeker de volgende keer. Er wordt verondersteld te zijn een “magische SPIEGEL” dat de gasten om een ​​voorbeeld accessoires maakt, bedenken, zonnebril, enzovoorts. Zonder hen daadwerkelijk dragen. WAUW! Lees meer over de Duty-Free shopping, hier.

MET KINDEREN: Bijgewerkte informatie over reizen met kinderen op de luchthaven vanaf deze link.

Er zijn vijf gratis speelplekken op de luchthaven van Istanbul, ze bevinden zich allemaal in de vertrekhal, de internationale terminal, na de paspoortcontrole.

Babyverzorging kamers / borstvoeding kamers ook open moet staan.

Er zijn geen buggy's / kinderwagens beschikbaar, dus neem je eigen mee.

Beoordeling van de luchthaven van Istanbul (IS) Voordelen & Nadelen:

Globaal genomen, Istanbul nieuwe luchthaven is mooier dan de oude (Ataturk). Het is enorm groot en mooi.

In één zin: Veel wandelen in een prachtig gebouw.

+ Istanbul nieuwe luchthaven is beter dan de oude

+ slapende zones

+ Het spelen voor de kinderen

– Veel wandelen

– restaurants

Meer informatie over de Istanbul nieuwe Airport:

Istanbul Airport Officiële website.

https://www.istairport.com/en/contact/faq

Trouwens, vond je de post? Heb je vond het nuttig?

Zo ja, gelieve te delen en leuk vinden.

Ga terug naar voorpagina.

4 thoughts on "Istanbul airport review (IS) | Wat te verwachten?”

 1. Bonjour
  très intéressant pour se retrouver dans l'aéroport!
  Mon avion arrive à 04 h pouvez-vous me dire s'il me sera possible de trouver à petit déjeuner à cette heure-là?
  je vous remercie

 2. Ik ga binnenkort naar de luchthaven van Istanbul, mijn been is niet zo goed dus ik kan niet lopen zo mutch, hoe bestel ik een buggy ?
  Bedankt voor uw informatie/Barbro

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *