En fyrhjuling (ATV) öken safari utflykt i Hurghada

Vacker utsikt från fyrhjulingstur Hurghada.

Har du någonsin kört fyrhjuling i öknen? Jag har varit och du borde också gå. Detta är en av de utflykter i Hurghada som jag kan rekommendera. Om du inte är rädd för adrenalin och hastighet, ta en fyrhjuling på Hurghada.

Här är allt du behöver veta, innan du går!


Automatiska översättningar finns för språken nedan. Klicka på flaggan för att översätta texten. Välj engelska för att läsa den ursprungliga artikeln.


Detta är en artikel om min fyrhjuling i Hurghada Egypten. Jag kommer att dela mina bästa tips och känslor om denna utflykt. Nu kör vi!

Så varför väntade jag så länge innan jag gick på en fyrhjuling (ATV) resa i Hurghada? Detta är en utflykt är något jag ville uppleva länge, men jag ville inte göra det själv. Så när jag hade några besökare från Finland, Jag hade en chans att göra vissa turist saker.

Mina vänner var glada över att prova fyrhjuling. Vi alla älskade utflykten, mina gäster, ännu mer än jag gjorde. De var inte så rädd som jag var. Även utflykt till var super trevlig, jag måste erkänna, att jag var rädd en gång i taget. Lyckligtvis, allt gick bra och jag är fortfarande vid liv!

Gilla oss på Facebook!

Notera! Innan du bokar en utflykt!

Innan du börjar planera några fritidsaktiviteter, som kan innefatta motorfordon, dykning eller något “farligare” kontrollera din reseförsäkring för att vara säker på att den täcker eventuella olyckor eller skador.

Reseförsäkring är något där du inte bör spara!

Var man bokar fyrhjuling | ATV-utflykt från Hurghada?

Det första du behöver göra är att boka en utflykt. När du anländer till Hurghada, du märker att det finns många företag som arrangerar utflykter. Innan bokning något, fråga runt och jämföra priserna eftersom de kan variera mycket.

Om du vill boka dina utflykter innan du reser till Egypten, kolla vad Få din guide har att erbjuda. Du kan läsa recensioner från webbplatserna och bestämma om du vill boka i förväg eller inte. Du kan också boka från Egypten. Här är en affiliate länk till tre timmar ökensafari resa i Hurghada. Detta är resan tog vi. Om du bokar en utflykt via länken på min webbplats, Jag får en liten provision. Till dig, Det kostar inte något extra.

Ändå eftersom vi var redan i Egypten, Vi bokade vår utflykt lokalt. Vi frågade priser från några olika researrangörer. Så småningom, Vi valde ett företag som ligger bredvid GAD-restaurangen på Sheraton Street.

Hur mycket kostar det?

Vi kontaktade företaget två gånger innan vi bokade och bad om mer information. Vi väljer detta företag eftersom de gjorde oss till det bästa erbjudandet. Vi har 3 timmar Safari resa i öknen inklusive transport från hotellet och tillbaka, 45 minuter med fyrhjuling, 20 minuter beach buggy körning (Spider bil) och te / coca-cola för 250 egyptiska pund.

Allt av det här 250 Egyptiska pounds LE. Här är en länk till en valutaomvandlare, Om du vill kontrollera hur mycket det är i din valuta (öppnas i ett nytt fönster). Det finns också längre resor finns, men vi bestämde oss för att välja den kortaste (3 timmar) och det var perfekt för oss.

Jag gick till kontoret för att betala min utflykt föregående natt. Mina vänner betalade hälften i förväg och resten på morgonen före utflykten. Vanligtvis, du måste betala någon form av deposition. I det fall du betalar något i förväg, inte förlorar kvittot.

De flesta av de utflykter i Hurghada är mycket prisvärd. Tänka, hur mycket fyrhjulingssafari skulle kosta i ditt land. Mycket, rätt?

Fyrhjuling utflykt i Hurghada är fantastiskt
Fyrhjuling i Hurghada dessert redo att gå!

Nästa: Är 3-timmars ATV-safaritur bra?Varför valde vi en 3-timmars ökenresa i Hurghada?

Så, Vi bestämde oss för att gå till öknen i tre timmar. Microbus kom att ta oss från hotellet vid 8.30 och tog oss tillbaka till hotellet runt 12:30. Allt som allt, utflykten de senaste fyra timmarna.

Det finns också längre utflykter tillgängliga, men vi ville inte använda hela dagen i öknen. 3 timmars resa var perfekt för oss. Efter utflykten, Vi återvände till hotellet och vi hade fortfarande resten av dagen att göra våra egna saker.

Mina vänner gick till stranden och jag åkte hem igen för att ta hand om mitt barn, som inte var moderlös efter fyrhjulingen (Jag hade mina tvivel någon gång). Så tre timmar åkturen var perfekt för oss.

Skillnaden mellan 3 och 7 timmar resor är programmet förstås. Vanligtvis, 7-timmars fyrhjuling resan ingår ett besök på Beduin village, med en show och BBQ. Också, du kör fyrhjulingar längre.

För att vara ärlig, Jag vet inte om jag kunde ha hanterat en längre resa. Som jag var rädd en gång i taget, Jag pressade ut hårt hårt. Klämma hårt för hårt, tog bort alla mina krafter.

Relaterade inlägg: Top saker att göra i Hurghada från A-Ö

Nästa: Hur man klär sig för en fyrhjulingssafari?Hur man klär sig för en fyrhjulingssafari? Vad ska man ha på sig?

Som jag sa tidigare, resan började kl 8.30 på morgonen.

Jag var klädd i en t-shirt och jeans. Jeans var ett bra val eftersom, i slutet, motorn började bli mycket het. Jag var rädd att det kommer att bränna mina ben, även jag hade långbyxor på. Också, vädret på morgonen var ganska kyliga.

Eftersom det var i början av november, Jag borde ha tagit en långärmad tröja med mig. Jag hade bara en t-shirt på och jag kände mig lite förkylt. Nästa gång tar jag med mig en extra skjorta.

Glöm inte att bära lämpliga skor! Det finns en regel att man inte får bära flip flops eller sandaler, så bära lämpliga skor.

Du måste också ta med en halsduk. Det är ett måste. Om du inte bära en halsduk, är du antagligen inte delta.

Vi köpte våra halsdukar från kontoret för 25 le./each. Om du har glömt att ta en halsduk med dig, Du kan också köpa det i öknen. Det kommer att bli dyrare.

En annan måste sak är att bära solglasögon eller glasögon. Jag hade mina solglasögon på, och de fungerade bra för mig. Om du inte skyddar dina ögon, du kan inte hålla ögonen öppna, det finns så mycket sand i luften.

Jag rekommenderar också att ta en liten back väska med dig. Du kan hålla dina personliga tillhörigheter och en flaska vatten där. Det finns en plats där du kan lämna dina tillhörigheter, men jag skulle inte våga lämna något dyrt där.

Vackra landskap i öknen nära Hurghada.
Vackra landskap i öknen nära Hurghada.

ATV-ekskursionsupplevelse i Hurghada

Efter att vi har läst instruktionerna och signerade handlingarna för ansvar, Vi började med utflykten med fyrhjulingar. Jag har körkort men har ingen erfarenhet av fyrhjulingar. Jag har kört en för evigheter sedan, men det gick inte särskilt bra. Jag visste inte hur man ska stoppa den, så min enda alternativet var att krascha in i ett träd. Men jag är fortfarande lever, så den här gången gick det bättre.

Det fanns minst två guider med oss, och det fanns nio av oss i vår grupp. Man ledde gruppen och den andra körde bakom. Guiderna var mycket professionella och tog väl hand om säkerhet.

Vi körde alla på linjen. De som körde snabbast (galnaste ettor) var fram och långsammaste back. Jag var i den snabba gruppen (sista men), men vid någon tidpunkt, Jag önskar att jag inte behövde köra så fort.

För att vara ärlig, på vissa ställen jag var ganska rädd. Turen var ojämn och vi körde i full fart. Men i slutet, det är upp till dig, Du kan också köra långsammare om du vill.

Vad gör man inte?

Guiden alltid väntade för alla, ingen var kvar. För mig, den första 30 minuter var svårare än de senaste 15 minuterna. Jag är inte säker på varaktigheten, men den första perioden kändes som ett decennium.

Jag höll ett hjul så hårt att jag använde all min styrka och mina händer började känna sig mycket svaga i slutet. När vi stannade för att ta bilder, någon sa till mig att det är ett mycket vanligt misstag för nybörjare. Det finns ingen anledning att använda så mycket makt.

Efter detta råd, Jag slappnade av lite och det var så mycket trevligare att köra efter. Att prata med andra avslappnade mig, så jag fick den sista delen mycket mer.

Även om, Jag var rädd i ögonblicken och jag gillade fyrhjuling och skulle göra det igen. Mina vänner gillade det också mycket och de var inte rädda alls. Men jag är den som alltid över analys allt.

Nästa: Att köra en strandbuggy i öknen

Att köra en spindel buggy i Hurgahda öknen var en av de bästa sakerna någonsin!
Spider buggy, min favorit fordon.


Att köra en strandbuggy

Efter fyrhjuling, vi hade en chans att rida på spindelbuggies (Beach Buggy). Vi körde bara 20 minuter och jag älskade det. Jag skulle ha drivit dem hela dagen om jag hade en chans.

Det enda jag önskade, att vi skulle ha kört snabbare. Det var så roligt. Om fyrhjuling var skrämmande ibland, buggy ridning var inte alls. Jag säger att det var mycket avkopplande.

Efter att ha kört spindel barnvagnar, Vi gick till en öken by och hade vissa coca-cola. Du kan har också haft några drinkar eller shisha där, men vi gjorde inte. Ingen av vår grupp gjorde.

Vi hade också en chans att lämna tips för reseguider och det gjorde vi. De var fantastisk och verkligen proffs. Så ta några små pengar med dig om du gillade din resa och vill lämna ett tips.

Du kan också köpa bilder av dig själv på en fyrhjuling. Det finns en verklig fotograf som tar bilder av dig. Det är ett trevligt minne.

Så rider en fyrhjuling i öknen. Jag rekommenderar denna resa för alla. Om du har barn under 16, de är inte tillåtet att köra fyrhjulingar. Men de kan fortfarande delta utflykt eftersom barnen får åka med vuxna. Detta är något du bör kontrollera med ett företag.

Allt som allt, en ökensafari utflykt i Hurghada var häftigt och skrämmande (för mig). Om du vill ha en utflykt fyllt med fart och adrenalin, kör på!

Boka en utflykt från här. Den här länken är en affiliate-länk, vilket betyder att jag får en provision, om du bokar en utflykt genom länk.

KLICKA HÄR för att återgå till förstasidan för att läsa mer om Hurghada

#hurghada #egypt #visitegypt # ägypten #myegypt #lifebeyondex

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. behövliga fält är markerade *