Gå till innehåll

En fyrhjuling (ATV) öken safari utflykt i Hurghada

Vacker utsikt från fyrhjulingstur Hurghada.

Har du någonsin kört fyrhjuling i öknen? Om du inte har, Jag rekommenderar att du bokar en fyrhjulingsutflykt i Hurghada. Framförallt, Om du inte är rädd för adrenalin och hastighet, kör på!

Här är allt du behöver veta innan du går!


Automatiska översättningar finns för språken nedan. Klicka på flaggan för att översätta texten. Välj engelska för att läsa den ursprungliga artikeln.


Detta är en artikel om min fyrhjuling erfarenhet i Egyptens Hurghada. Här kommer jag att dela med mig av mina tips och tankar om denna utflykt, för att låta dig veta vad du kan förvänta dig av denna utflykt. Observera att utflykten är tillgänglig även i andra städer och orter i Egypten.

Jag vet inte, varför väntade jag så länge innan jag tog en fyrhjuling (ATV) safari resa i Hurghada. Denna utflykt är något som jag ville uppleva länge, men jag ville inte göra det själv.

Så, så fort jag hade några besökare från Finland bad jag dem att åka på en fyrhjulingstur med mig.

Mina vänner var mycket glada över att prova fyrhjuling. Vi alla älskade utflykten, Mina gäster älskade det ännu mer än jag gjorde. De var inte så rädd som jag var. Även om utflykten till var super trevlig, jag måste erkänna, att jag var rädd en gång i taget.

Lyckligtvis, allt gick bra och jag är fortfarande vid liv!

Nästa: Boka en ATV-utflykt i Egypten

Om du vill boka dina utflykter i förväg, kolla vad Få din guide har att erbjuda. Du kan läsa recensioner från webbplatserna och bestämma om du vill boka i förväg eller inte. Du kan också boka från Egypten. Här är en affiliate länk till tre timmar ökensafari resa i Hurghada. Detta är resan tog vi. Om du bokar en utflykt via länken på min webbplats, Jag får en liten provision. Till dig, Det kostar inte något extra.

Var man bokar fyrhjuling / ATV-utflykt från Hurghada?

När du anländer till Hurghada, du märker att det finns många företag som arrangerar och erbjuder alla typer av utflykter. Innan bokning något, fråga runt och jämföra priserna eftersom de kan variera mycket.

Det är också bra att kolla vad priset faktiskt inkluderar och vad det inte täcker.

Glöm inte att kontrollera försäkringen om något gick fel. Detta är något du alltid bör märka när du reser utomlands och tar utflykter.

Reseförsäkring är något där du aldrig ska spara!

Innan du börjar planera några fritidsaktiviteter, särskilt de som kan omfatta motorfordon, dykning, eller något “farligare” kontrollera din reseförsäkring för att vara säker på att den täcker eventuella olyckor eller skador.

Eftersom vi redan var i Egypten, Vi bokade vår utflykt lokalt. Vi bad om priser från några olika researrangörer. Så småningom, vi valde vilket vi tyckte hade det bästa förhållandet mellan pris och kvalitet.

Nästa: Hur mycket kostar en fyrhjuling (ATV) safari i Egypten kostar?

Hur mycket kostar en fyrhjuling (ATV) safari i Egypten kostar?

Vi ringde företaget två gånger innan bokningen och bad om mer information. Vi väljer detta företag eftersom de gjorde oss till det bästa erbjudandet. Resan ingår: 3 timmar Safari resa i öknen inklusive transport från hotellet och tillbaka, 45 minuter av fyrhjulingskörning, 20 minuter av strandvagnskörning (Spider bil), och te / coca-cola. Allt detta för 250 egyptiska pund (Observera att priserna kan ha ändrats).

Här är en länk till en valutaomvandlare, Om du vill kontrollera hur mycket det är i din valuta (öppnas i ett nytt fönster). Det finns också längre resor finns, men vi bestämde oss för att välja den kortaste (3 timmar) och det var perfekt för oss.

Jag gick till kontoret för att betala för min utflykt föregående natt. Mina vänner betalade hälften i förväg och resten på morgonen före utflykten. Vanligtvis, du måste betala någon form av deposition. I det fall du betalar något i förväg, inte förlorar kvittot.

De flesta av de utflykter i Hurghada är mycket prisvärd. Tänka, hur mycket en fyrhjulingssafari skulle kosta i ditt land. Mycket, rätt?

Fyrhjuling utflykt i Hurghada är fantastiskt
Fyrhjuling i Hurghada dessert redo att gå!

Nästa: Är 3-timmars ATV-safaritur bra?Oavsett om du ska välja en 3-eller 7-timmars ökenresa i Hurghada

Så vi bestämde oss för att åka till öknen i tre timmar. Microbus kom för att hämta oss från hotellet på 8.30 och tog oss tillbaka till hotellet runt 12:30. Allt som allt, utflykten varade i fyra timmar.

Det finns också längre utflykter tillgängliga, men vi ville inte använda hela dagen i öknen. 3 timmars resa var perfekt för oss. Efter utflykten, Vi återvände till hotellet och vi hade fortfarande resten av dagen att göra våra egna saker.

Skillnaden mellan 3 och 7 timmar resor är programmet förstås. Vanligtvis, 7-timmars fyrhjuling resan ingår ett besök på Beduin village, med en show och BBQ. Också, du kommer att köra fyrhjulingar längre.

För att vara ärlig, Jag vet inte om jag kunde ha hanterat en längre resa. Som jag var rädd en gång i taget, Jag pressade ut hårt hårt. Klämma hårt för hårt, tog bort alla mina krafter. Så 3 timmar var mer än tillräckligt för mig.

Relaterade inlägg: Top saker att göra i Hurghada från A-Ö

Nästa: Hur man klär sig för en fyrhjulingssafari?Hur man klär sig för en fyrhjulingssafari? Vad ska man ha på sig?

Som jag sa tidigare, resan började kl 8.30 på morgonen.

Jag var klädd i en t-shirt och jeans. Jeans var ett bra val eftersom, i slutet, motorn började bli mycket het. Jag var rädd att det bränner mina ben, trots att jag hade långbyxor på mig. Också, vädret på morgonen var ganska kyliga.

Eftersom det var i början av november, Jag borde ha haft en långärmad skjorta med mig. Jag hade bara en t-shirt på mig och jag kände mig lite kall. Nästa gång tar jag med mig en extra skjorta.

Glöm inte att bära lämpliga skor! Det finns en regel att man inte får bära flip flops eller sandaler, så bära lämpliga skor.

Du måste också ta med en halsduk. Det är ett måste. Om du inte bära en halsduk, du får förmodligen inte delta i resan. En halsduk är ett måste på grund av sanden.

Vi köpte våra halsdukar från kontoret för 25 le./each. Om du har glömt att ta en halsduk med dig, Du kan också köpa det i öknen. Det kommer att bli dyrare.

En annan måste sak är att bära solglasögon eller glasögon. Jag hade mina solglasögon på, och de fungerade bra för mig. Om du inte skyddar dina ögon, du kan inte hålla ögonen öppna, det finns så mycket sand i luften.

Jag rekommenderar också att ta en liten back väska med dig. Du kan hålla dina personliga tillhörigheter och en flaska vatten där. Det finns en plats där du kan lämna dina tillhörigheter, men jag skulle inte våga lämna något dyrt där.

Vackra landskap i öknen nära Hurghada.
Vackra landskap i öknen nära Hurghada.

ATV-ekskursionsupplevelse i Hurghada

Efter att vi har läst instruktionerna och signerade handlingarna för ansvar, Vi började med utflykten med fyrhjulingar. Jag har körkort men har ingen erfarenhet av fyrhjulingar. Men det gick bra.

Det var två guider med oss och vi var nio i gruppen.. En guide ledde gruppen och den andra körde bakom oss. Guiderna var mycket professionella och tog väl hand om säkerheten.

Vi körde alla på linjen. De som körde snabbast (galnaste ettor) var fram och långsammaste back. Jag var i den snabba gruppen (den sista dock), men vid någon tidpunkt, Jag önskar att jag inte behövde köra så fort.

För att vara ärlig, på vissa ställen jag var ganska rädd. Turen var ojämn och vi körde i full fart. Men i slutet, det är upp till dig, Du kan också köra långsammare om du vill.

Vad gör man inte?

Guiden alltid väntade för alla, ingen lämnades kvar från gruppen. För mig, den första 30 minuterna var svårare än de sista 15 minuterna. Jag är inte säker på varaktigheten, men den första perioden kändes som ett decennium.

Jag höll ett hjul så hårt att jag använde all min styrka och mina händer började känna sig mycket svaga i slutet. När vi stannade för att ta bilder, någon berättade för mig att det är ett mycket vanligt misstag för nybörjare. Det finns ingen anledning att använda så mycket makt.

Efter detta råd, Jag slappnade av lite och det var så mycket trevligare att köra efter. Att prata med andra avslappnade mig, så jag fick den sista delen mycket mer.

Även om jag var rädd just nu och jag tyckte om fyrhjuling och skulle göra det igen. Mina vänner gillade det också mycket och de var inte rädda alls. Men jag är den som alltid analyserar allt.

Nästa: Att köra en strandbuggy i öknen

Att köra en spindel buggy i Hurgahda öknen var en av de bästa sakerna någonsin!
Spider buggy, min favorit fordon.


Att köra en strandbuggy

Efter fyrhjuling, vi hade en chans att rida på spindelbuggies (Beach Buggy). Vi körde bara 20 minuter och jag älskade det. Jag skulle ha drivit dem hela dagen om jag hade en chans.

Det enda jag önskade mig, var att vi kunde ha kört snabbare. Det var så roligt. Om fyrhjuling var skrämmande ibland, buggy ridning var inte alls. Jag säger att det var mycket avkopplande.

Efter att ha kört vagnarna, Vi gick till en öken by och hade vissa coca-cola. Du kan har också haft några drinkar eller shisha där, men vi gjorde inte. Ingen av vår grupp gjorde.

Vi hade också en chans att lämna tips till reseguider och vi gjorde det. De var fantastisk och verkligen proffs. Så ta några små pengar med dig om du gillade din resa och vill lämna ett tips.

Du kan också köpa bilder av dig själv på en fyrhjuling. Det finns en verklig fotograf som tar bilder av dig. Det är ett trevligt minne.

Så rider en fyrhjuling i öknen. Jag rekommenderar denna resa till alla. Om du har barn under 16, de är inte tillåtet att köra fyrhjulingar. Men de kan fortfarande delta i utflykter eftersom barnen får rida med vuxna. Detta är något du bör kontrollera med ett företag.

Allt som allt, en ökensafari utflykt i Hurghada var häftigt och skrämmande (för mig). Om du vill ha en utflykt fyllt med fart och adrenalin, kör på!

Boka en utflykt från här. Denna länk är en affiliate-länk, vilket betyder att jag får en provision, om du bokar en utflykt genom länk.

KLICKA HÄR för att återgå till förstasidan för att läsa mer om Hurghada

#hurghada #egypt #visitegypt # ägypten #myegypt #lifebeyondex

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. behövliga fält är markerade *