Gå till innehåll

Hurghada koptiska kyrka i El Dahar

Hurghada ortodoxa koptiska kyrka.

Hurghada koptiska kyrka i El Dahar är en plats som är värd att se. Ingången är gratis, och själva byggnaden är fantastisk. Här är allt du behöver veta innan du besöker den koptiska kyrkan.

Automatiska översättningar finns för språken nedan. Klicka på flaggan för att översätta. Om du önskar mer språkalternativ, Lämna en kommentar! Välj engelska för att läsa den ursprungliga artikeln.


Förra gången när jag gjorde min personliga stadstur i El Dahar, Jag besökte Koptiska katedralen Saint Shenouda av misstag. Det här var en bra olycka. Jag planerade att åka dit ändå men hade inte bestämt mig när.

Jag vandrade runt i El Dahar med min kamera och plötsligt stod jag framför den ortodoxa koptiska kyrkan (officiellt koptiska katedralen Saint Shenouda). Jag konfronterade vakterna och frågade om jag kunde gå in, de nickade och jag gick in i de genomgående metalldetektorerna.

Hurghada coptic church is a must place to visit in Hurghada Egypt.
Hurghada Koptiska kyrkan är en mycket vacker kyrka.

Nästa: Varför besöka den ortodoxa koptiska kyrkan i Hurghada?

Läs mer: El Dahar square | Hjärtat av El Dahar, HurghadaVarför du definitivt bör besöka den koptiska kyrkan i El Dahar?

För mig, ett besök i den koptiska katedralen i Hurghada var en imponerande upplevelse. Jag älskade interiören och byggnaden är mycket imponerande från utsidan också. Kyrkan är fylld med ljus, men också mycket dekorativt och fantastiskt. stora fönster, högt i tak och ljusa färger. Vad mer kan en arkitektälskare be om?

Jag älskade byggnadens arkitektur med alla detaljer. Hurghada koptiska kyrka är fantastisk.

Koptiska kyrkan Hurghada interiör.
Koptiska kyrkan Hurghada interiör.

Men återigen, Det skulle förmodligen varit en bättre upplevelse, om jag hade tagit en guidad tur. Om jag hade varit på en guidad tur, Jag skulle ha fått mer information om kyrkan.

Men å andra sidan, när jag var ensam, Jag hade en chans att njuta av kyrkans atmosfär och skönhet. Jag behövde inte rusa eller följa gruppen. Faktiskt, Jag vet inte, vilket är bättre med guide eller utan.

Om du väljer att gå ensam utan en guide, ta taxi eller mikrobuss till El Dahar-torget. Du ser kyrkan på din högra sida när du står framför Gad-restaurangen. Om du är intresserad av arkitektur, historia och kyrkor, gå och besök denna kyrka, det är helt klart värt det.

Läs mer: Hur man använder en mikrobuss i Hurghada

Jag besökte kyrkan på tisdag eftermiddag. Det fanns några turistgrupper samtidigt, men det var inte för trångt. Att besöka den koptiska kyrkan i Hurghada är gratis. Njut av ditt besök!

Har du besökt i den koptiska kyrkan? Vad tycker du om det?

Rulla ner på sidan och läsa om koptiska kristna i Egypten.

Var ligger Hurghada koptiska kyrka?

Ortodoxa Koptiska kyrkan, Hurghada, röda havet, egypten.

Adress: El-Lewaa Salman Mazhar, Qesm Hurghada, Red Sea Governorate

Telefon:  065 3251996

Länk till Google Maps här.

De koptiska kristna i Egypten

De flesta av egyptierna är muslimer, nästan 5-20 % procent av egyptierna är koptiska kristna. Ett antal kristna i Egypten är inte korrekta, del statistik säger att det är 5% och lite 20% av populationen.

Hur som helst, Christian community i Egypten är den största och äldsta i Mellanöstern och Nordafrika. 

Majoriteten av de kristna i Egypten är medlemmar i den koptiska ortodoxa kyrkan i Alexandria (Den egyptiska ortodoxa kyrkan). Ledaren för kyrkan är påven av den koptiska ortodoxa kyrkan i Alexandria. Kyrkan har ungefär 20 miljoner anhängare över hela världen.

Religion är en viktig sak för de flesta egyptierna. människor, särskilt kristna, ta fram och betona deras religion. Kanske för att de tillhör minoriteten i ett islam som dominerar Egypten. De flesta av de koptiska kristna bär ett litet koptiskt kors tatuerade på handleden eller handen mellan tummen och pekfingret för att markera deras tro.

Också, när du besöker en butik, som ägs av kristna kopter i Egypten, du märker det omedelbart. Det finns vanligtvis religiösa bilder att markera och visa sin religion. Även de koptiska taxichaufförer har kors och krucifix i bilen för att visa sin religion.

Liksom min blogg på Facebook, och Instagram ! Om du gillar inlägget, känn dig fri att dela det!

Klicka här för att gå tillbaka till framsidan och läs mer om Hurghada.

Är du Planerar att besöka El Mina moskén i Hurghada? Läs här mer om det.

#Hurghada #egypt #visitegypt #myhurghada #hurgurda #hurgada #copticchurch #eldahar #thisisegypt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. behövliga fält är markerade *