Gå till innehåll

Översyn av flygplatsen i Istanbul (IS) | Vad du kan förvänta?

Istanbul flygplats granskning (IS)


Jag har överfört genom Istanbul flygplats (IS) många gånger. Mitt första besök i Istanbul New Airport var i början av juni 2019, när jag väntade på en anslutningsflyg i över sju timmar med min småbarn och make. Sista gången jag får uppleva flygplatsen är i början av 2022.

Istanbul Airport (IS) granska från en överförande passagerares perspektiv.


Automatiska översättningar finns för språken nedan. Klicka på flaggan för att översätta. Välj engelska för att läsa den ursprungliga artikeln.


INNEHÅLLSFÖRTECKNING:

 • Allmän information om Istanbul ny flygplats (IS)
 • Mina förväntningar om Istanbul ny flygplats (IS)
 • Istanbul ny flygplats layout och design
 • Sov och vilar på Istanbul flygplats (IS)
 • Restauranger på Istanbul New Airport (IS)
 • Andra faciliteter på Istanbul New Airport (IS)
 • Istanbul nya flygplats proffsen & nackdelar

Istanbul flygplats är flygplatsen där jag vanligtvis byter flyg, därför började jag bli mycket bekant med det. Flygplatsen är ett nav för tusentals flyg och passagerare som reser runt om i världen. Du kan i princip flyga var som helst från Istanbuls flygplats.

Istanbul ny flygplats är en av de största flygplatserna i världen. När det är helt klar, den har kapacitet att hantera 200 miljoner passagerare på ett år. Just nu har den kapacitet att endast hantera 90 miljoner passagerare. Kan du föreställa dig 200 miljoner människor! Dess 547 945 människor dagligen!


#istanbul #istanbulairport #istanbulhavalimain #turkishairlines #IST #lifebeyondex

Istabul Airport
Istanbul ny flygplats är en massiv flygplats, med kapacitet på 90 miljoner passagerare. Bild: VARJE

Så, mitt första besök på Istanbul nyöppnade flygplats var i början av juni 2019.

Det var bara två månader efter öppningen och jag var väldigt upphetsad över att se den nya Istanbul Airport. Jag hade sju underbara timmar att utforska allt i Istanbuls nya flygplats och hitta svaren på mina frågor:

Fungerar den nya flygplatsen ordentligt? Vad sägs om arkitekturen, inredningsdesign, användbarhet och allt? Har de lyckats lösa de problem som Ataturk Airport hade? Hur ser det ut som om det? Jag ville se och känna allt.

Nästa: Allmän information om flygplatsenAllmän information om Istanbul flygplats (IS)

Istanbul ny flygplats (IATA-kod: IS) invigdes 29 oktober 2018.

Alla kommersiella flygningar överfördes till nya Istanbul Airport från flygplatsen Ataturk 6 april 2019. Tänka, allt hände i 45 timmar.

Istanbul Airport (IATA-kod: IS) kallas İstanbul Havalimani i det turkiska språket. Det är också ett nytt hem flygplats för turkiska flygbolag företag. Jag flyger mycket med Turkish Airlines och gillar verkligen företaget.

Istanbul ny Airpor uppifrån. Bild: VARJE
Istanbul ny Airpor uppifrån. Bild: VARJE

Det finns också hundratals andra flygbolag som flyger från Istanbul flygplats. Istanbul ny Airport har flygningar för 350 destinationer. 80% av flygningarna från Istanbul New flygplats drivs av Turkish Airlines.

När den sista fasen av den nya Istanbul flygplatsen är helt klar, flygplatsen kan hantera 150 miljoner passagerare per år (kapacitet för 200 miljon). Konstruktionerna beräknas vara klar i 2027. Förväntad. Låt oss se, om det är 2027 eller vad.

Nästa: Istanbul flygplatstransferIstanbul flygplatstransfer

Den nya flygplatsen är belägen 50 kilometer Sultanahmed och 35 kilometer skiljevägg. Det tar ungefär en timme att komma till centrum av Istanbul från den nya flygplatsen.

TAXI fare från den nya Istanbul flygplatsen till centrum är ca 200TL.

Kontrollera priset på flygplatsen! Och använd mäts taxi, om möjligt.

Mer information om flygplatsen taxi härifrån.

https://airmundo.com/en/airports/istanbul-new-airport/taxi/

Det finns också kollektivtrafik (IETT bussar & HAVAIST skyttlar) drift mellan Istanbul och Istanbul ny flygplats. Mer information, tidtabeller och priser: 

HAVAIST Shuttles

IETT BUSSAR  

Metro samband mellan Istanbul och flygplatsen är tänkt att arbeta i 2020.

Mer information om flygplatsen från OFFICIELL flygplatsområdet.

Mina förväntningar på Istanbul nya flygplats (IS)

Så, Jag tillbringade sju timmar på Istanbuls flygplats och väntade på min anslutningsflyg. Det var två månader efter öppnandet av den nya flygplatsen. Jag var super spännande att se Istanbul ny flygplats.

För första gången, Jag såg fram emot planering, trots att jag reser med min 1,5 år gammal dotter och make. Mannen är lätt att resa med (vanligtvis), men reser med en baby är alltid lite utmanande, även om vårt barn är lätt (inte längre).

Så här är mina tankar, tips och råd för alla som besöker Istanbul flygplats.

Nästa: Istanbul flygplats layout & designIstanbul flygplats layout och design

Vi landade på flygplatsen på måndag morgon kl 7.45 am. Det var en perfekt tid, sedan där fanns inga stora köer till säkerhetskontrollerna.

Såklart, när du har mycket tid att köa, men när du är upptagen, köerna är långa. Detta är hur går.

Detta hände mig förra gången när jag flyttade genom Ataturk flygplats. Jag hade bara 1 timme och 20 minuter för att ändra flygningar. Och köerna var väldigt långa. Jag tog flyget, mest för att jag visste vart jag skulle gå.

Med den här nya flygplatsen, Jag skulle säga, reservera minst två timmar mellan flygningarna.

Om du har otur, du kan behöva gå mer än en massa. Hur som helst, du kommer att gå ganska mycket. Här är några bilder för att klargöra storleken på flygplatsen. Den är enorm!

Här är en länk för en interaktiv karta till Istanbul nya flygplats.

Det jag hatade på Ataturk Airport mest var gång. Till exempel, sista gången, när jag flyttade, Jag hade en baby, buggy, väska, väskor och små skor (Mina skor var döda mig.). 

Du kan bara föreställa dig hur svettig jag var efter att ha gått från andra sidan flygplatsen till avgångsporten.

Anslutnings flygning är alltid på andra sidan av flygplatsen, är det inte? Varför? 

Men hur Istanbul ny flygplats? Är det mer användarvänligt ur denna synvinkel?

tyvärr inte. Layouten för den nya Istanbul flygplatsen är inte särskilt användarvänlig.

Det finns bara en enorm terminal som arbetar just nu (den andra ska vara klar i 2025) och transport mellan bryggorna (det finns sju av dem) måste göras för fötter.

Inga tåg eller flygande bilar, ren gång eller löpning (beror på hur sent du är).

Lyckligtvis, Det finns en betald buggy transport i Istanbul New Airport. Mer information:  https://www.igapass.com. Om du har en snäv tidsplan eller om du har hälsoproblem eller funktionshinder, förbeställ vagnen. Det är inte så dyrt 5,00 € + moms (5,90€) vuxna och 2,5 € + moms (2,95€) för barn ålder 7-12 år. barn under 7 gå gratis.

Du kan beställa en transport inne Istanbul Airport
Buggy är redo att överföra passagerare på flygplatsen.

Även om Istanbul New Airport är enorm, åtminstone får du gå in i trevlig miljö. Den nya flygplatsen är modern och vacker. Jag älskade tak och växter.

Flygplatsdesign

Men flygplatsen ser ut som det har utformats för fem år sedan, och det förmodligen har.

Min åsikt är att när man utformar en enorm byggnad som den här konstruktionen ska se mer in i framtiden. Men, Jag förstår också att designen måste vara tidlös. Eftersom det inte kommer bli en ny flygplats när som helst snart. Men ändå, det kunde ha varit så mycket mer.

Där var alla de tekniska och WOW-effekter? Allt jag såg på Istanbul ny flygplats har sett fem år sedan. Jag önskar att designen skulle ha varit mer unik och speciell.

En kvinna går i Istanbul Airport
Kvinnor promenader i Istanbul Airport shoppingområdet.

Det kunde ha varit så mycket mer. För det första, användarorienterad design och arkitektur. Användarupplevelse, designen är mer än bara estetik. Service design, Inredning och arkitektur de alla går hand i hand.

Användarupplevelsen är vad som borde ha tagit hand om mer i utformningen av Istanbul nya flygplats.

Som ett exempel, avsaknaden av flygplatskartor. Jag såg ingen flygplatsskarta på flygplatsen. Och jag var tvungen att googla kartan själv när jag var på flygplatsen.

Jag höll ser och ser, men jag såg inte någon. Kanske de är installerade senare?

Jag läste att appen är tillgänglig nu. En app? Utmärkt idé, men jag skulle inte räkna med det. Framförallt, när många människor har klagat om WI-FI funkar inte ordentligt.

Finns det ett gratis WI-FI tillgängligt?

För mig fungerade WI-FI bra, Jag lyckades logga in med en SMS-kod de skickar till min telefon.

Jag trodde att Wi-Fi Istanbul ny flygplats är gratis för en timme, men jag lyckades få koden för minst fyra gånger. Efter en timme, Jag beställde bara en ny kod och gick tillbaka på nätet. Jag vet inte om det fanns en bugg eller något, men jag är glad att jag kunde använda internet, princip lika mycket som jag behövde.

Guidning på Istanbul Airport
Istanbul Airport vägledande är bra och lätt att följa.

En annan sak som jag var riktigt glad över, var informationsbord och guider, som ersatte bristen på kartorna. Guiderna tjänar dig på engelska och turkiska språk. Vi behövde råd om något och de var mycket professionella och vänliga.

Nästa: Var att vila och sova?Var du kan vila och sova på Istanbul flygplats?

Vi lämnade hemmet på natten och tillbringade natten på planet. Alla av oss var mycket trötta, men lyckligtvis sov vår dotter i planet i cirka tre timmar. Första flygningen var lätt för oss.

För oss, det enklaste skulle förmodligen ha varit att boka ett rum från flygplatshotellet (YOTELair). Det finns nya flygplatshotell både land och flygsidan i Istanbul ny flygplats. Mer info om Istanbul flygplatshotell, Klicka här till Yotels’ webbplats (öppnar för ny flik).

Men, för det första, Vi är inte så rika. flygplats hotell är ganska dyra, och jag vill inte spendera mer än 150 € / natt för att bo på hotellet för mindre än fem timmar.

Du kan även boka ett rum per timme. Priserna startar från 70 € / 4 timmar. kontakt Yotelair (flygsida) för mer detaljer.

Det tar också tid att komma till hotellet, plus att du behöver äta och lämna rummet tillräckligt tidigt för att hinna med flyget och hitta rätt gate. Om jag var ensam med en baby, Jag skulle ha betraktat ett flygplatshotell som ett alternativ, men nu fanns det två av oss att göra allt lättare.

Nästa: Sova och vila områdenI stället för att boka hotell, Vi beslutade att hitta en plats att sova från flygplatsen. Det viktigaste var att hitta en sovplats för vår dotter.

Vi hittade några bänkar nära grindarna och runt flygplatsen. Som på Ataturk flygplats, människor satt på golven, även det var inte den livligaste tiden på dagen.

Jag önskar att de hade satt den nya flygplatsen bättre än den gamla.

Rastplatserna

Efter att ha utforskat Istanbul flygplats för en stund, Vi hittade ett område med multifunktionell inredning. Området är avsett för att umgås, sovande, vilar, arbetssätt, och så vidare. bilderna nedan. jag älskade det.

Vi tog två stolar för oss och placerat vår dotter i soffan för att sova. Hon hade en bra tupplur, Trots att flygplatsen inte är den mest tysta och mörkaste platsen att sova.

Samtidigt sov vår dotter på soffan, Vi tog uppfriskande kaffe från Starbucks och laddade våra batterier resten av resan.

Om du vill vila ordentligt, det finns RESTZONER, där du kan sova i fåtölj, det är jättebra.

Om jag var ensam, Jag skulle vara det säkert! Men för familjen, Det är inte idealiskt. för det första, det fanns inget rum och för det andra skulle jag inte vilja väcka alla, genom att ta ett barn till resten zonen. familjerum, för nästa stora flygplats, snälla du!

Här är några bilder på resten zonen, utmärkt idé, rätt?

Restauranger på Istanbul Airport (IS)

Jämfört med Ataturk flygplats fanns det färre restauranger och kaféer på Istanbul nya flygplats.

Kanske är alla restauranger ännu inte öppnade och det kommer att finnas fler val i framtiden (Jag hoppas.).

Till exempel, Jag minns Ataturk hade vissa hälsosammare mat alternativ och massor av restauranger, som jag inte hitta från den nya flygplatsen. Eller kanske jag inte såg tillräckligt nära.

Jag såg några restauranger i terminalen, men för att vara ärlig, de såg ut som kostsamma och för snygga att gå in med barnet. Så, Vi bestämde oss för att gå för att äta i restaurangen däck på övervåningen.

Om du har varit i Ataturk, du kommer ihåg det stora, bullriga och kaotiska restaurangområdet (Jag missa inte det.). Området där Burger king, Popeyes, Sbarro och några andra snabbmatsrestauranger var belägna. Det var hemskt.

Väl, Jag har nyheter för dig: (dig att avgöra om det är bra eller dåligt) det finns ett liknande område på den nya flygplatsen. Vyn är trevligare, men området och restauranger är desamma (bilderna nedan).Vad som kommer till mat, inte alla barn och familjer äter snabbmat. Jag försökte hitta något friskare eller åtminstone normal mat att äta. Jag slutade med klyftpotatis och spaghetti med tomatsås från Scbarros. Detta var den bästa mat jag hittade därifrån.

Lyckligtvis, Jag hade packat extra kläder och lite snacks till barnet. Pasta och tomatsås var inte den bästa idén. Nästa gång kommer vi ner till bottenvåningen för biffar. Eller troligen inte.

Har du hittat några bra och prisvärda restauranger från Istanbul New Airport?

Om ja, låt mig veta, vad och var. Jag kommer dit nästa gång.

Andra faciliteter på Istanbul nya flygplats IST

Det var tillräckligt toaletter och de flesta av dem hade toalettpapper (fortfarande skulle rekommendera att ha en egen med dig).

BE RUM: Det finns 44 be rum på flygplatsen (22 för kvinnor och 22 för, men). Det finns också ett rum för andra religioner.

Terrass / rökfria områden. Det finns 13 rökning i Istanbul ny flygplats. 10 på den internationella sidan och 3 på den inhemska sidan. Vi hade vissa svårigheter att hitta dem, men flygplatsen guiderna hjälpt oss att hitta dem lätt.

Rökning område i Istanbul New Airport
Det fanns rökning Roo vid Istanbul Airport.

Taxfree-affärer: Så jag klagade tidigare på bristen på den senaste tekniken på flygplatsen. Nu läste jag att tullfria-området har det! Jag vill så mycket att ha besökt i taxfree-butiker. Men det gjorde jag inte, för säker på att jag kommer nästa gång. Det är tänkt att vara en “magisk spegel” som gör att gästerna att förhandsgranska tillbehör, smink, solglasögon och så vidare. Utan att ha dem. WOW! Mer om taxfree-shopping på Istanbul New Airport, här.

MED BARN: Det ska vara en lekplats för barn, men det var inte redo ännu.

Spädbarnsvård rum / ammande rum bör också vara tillgängliga.

Det finns inga barnvagnar / barnvagnar tillgängliga, så ta din egen med dig.

Översyn av flygplatsen i Istanbul (IS) Fördelar & Nackdelar:

Allt som allt, Istanbul ny flygplats är trevligare än den gamla (ataturk). Det är enorma och vackert.

I en mening: Massor av promenader inne i en vacker byggnad..

+ Istanbul ny flygplats är bättre än den gamla

+ sova zoner

+ Spelområdet för barnen

– Massor av walking

– Restauranger

Mer information om Istanbul ny flygplats:

Istanbul Airport Officiell webbplats.

https://www.istairport.com/en/contact/faq

Har du varit i Istanbul New Airport? Hur trivdes du med det?

Tack för att du läser, Jag hoppas du gillade inlägget!

-Hanna-

Förresten, tyckte du inlägget? Har du funnit det lämpligt?

Om ja, vänligen dela och gillar det.

4 tankar om “Istanbul flygplats recension (IS) | Vad du kan förvänta?”

 1. tankar om “Istanbul flygplats recension

  tankar om “Istanbul flygplats recension
  tankar om “Istanbul flygplats recension!
  tankar om “Istanbul flygplats recension 04 tankar om “Istanbul flygplats recension?
  tankar om “Istanbul flygplats recension

 2. I go to Istanbul airport soon, my leg is not so good so I can not walk so mutch, how do I order a buggy ?
  Thank you for your information/Barbro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.