Gå till innehåll

El Mina-moskén Hurghada | Den Mina Masjid-moskén

el mina moskén hurghada egypten

El Mina-moskén (Den Mina Masjid-moskén) är en av de bästa attraktionerna i Hurghada. Läs här, vad du kan förvänta dig av ett besök i El Mina-moskén.


Automatiska översättningar finns för språken nedan. Klicka på flaggan för att översätta texten. Välj engelska för att läsa den ursprungliga artikeln.


Den vackra moskén ligger i hjärtat av Hurghada, alldeles intill Hurghada Marina (google maps länk här). Det är öppet för besökare dagligen från kl 9.00-17.00 (utom bönstiderna). Ingången är gratis.

Läs mer: Hurghada Marina

Avslöjande: Den här artikeln har anslutna länkar, vilket betyder att om du bestämmer dig för att köpa utflykt via länkarna på min webbplats, Jag får en liten provision. Till dig, Detta kostar inte något extra.

Allmän information om moskén

El Mina-moskén på arabiska: moskén El Mina Masjid har öppnats i 2012. Kostnaderna för att bygga denna massiva moské låg runt 200 miljoner egyptiska pounds.

Det är en av de mest populära platserna att besöka i Hurghada. Om du är intresserad av kultur och arkitektur, El Mina-moskén är värd att besöka. Det är den största och mest imponerande moskén och en byggnad i Hurghada.

Mitt besök i El Mina-moskén

Det är lite pinsamt att erkänna, som jag besökte i El Mina-moskén i Hurghada för första gången för ungefär ett år sedan. Jag hade planerat att besöka där i åratal, men jag hade alltid något annat när jag skulle åka dit.

När min vän kom på besök i Hurghada, Jag var tvungen att ta henne för att se moskén. Och självklart ville jag se det själv. Ingen av oss hade varit i moskén tidigare. Eftersom det var vårt första besök i en moské, vi båda var glada över att se det.

Nästa: Hur man besöker El Mina-moskénHur man besöker moskén El Mina Masjid?

Det är möjligt att ta en guidad tur till moskén. Eller så kan du också besöka det självständigt. Guidade turer är en del av Hurghada stadstur. Eftersom jag är mycket bekant med staden, Vi beslutade att besöka moskén självständigt.

Det enda dåliga var det, att jag skulle vilja höra mer om själva byggnaden. Vi var också lite förvirrade i början. Vi hade ingen aning om vart vi ska gå eller vad vi skulle göra i moskén.

Ur denna synvinkel, en guidad tur hade varit ett bra val. Men å andra sidan, det var mer spännande utan.

Hur man klär sig i en moské? Klädkod för moskén

Kvinnor måste täcka sig själva (hår, knän och skuldror) att komma in i moskén. Om du inte har kläder för att täcka dig själv, du kan låna en klänning från El Mina Mosque.

Vi hade ingen aning om var vi får klänningarna från eller hur saker fungerar inuti. Så först, vi promenerade utanför moskén och försökte hitta någon, som kan ge oss ordentliga kläder att bära. Äntligen, Vi hittade en plats där vi fick klänningarna för oss själva.

Vanligtvis, du kan inte låna kläder från moskéer, men det finns många turister som besöker El Mina-moskén, som inte nödvändigtvis har lämpliga kläder. Du kan också bära din egen halsduk och kläder så länge du följer klädkoden.

Förra gången när jag passerade moskén, Jag märkte att de har byggt nya större bås som ligger på vänster sida av moskén. Det är här du får kläder innan du går in.

Också, män har en klädkod till moskén: De förväntas bära långa byxor.

Både män och kvinnor får inte använda skor i moskén.

Relaterade inlägg: Koptisk kyrka i El Dahar Hurghada

Besök El Mina Mosque Hurghada
Gå in El Mina moské i Hurghada.

Inuti El Mina-moskén

Det första du behöver göra innan du går in i moskén, är att ta dina skor.

Eftersom vi inte hade en guide med oss, vi var lediga om vad vi skulle göra och vart vi skulle åka. Lyckligtvis, det var en turistgrupp inuti, så vi tittade på vad de gjorde och följde dem.

För oss, det såg ut som de flesta turister gick för att besöka moskén med en guide, som vi naturligtvis inte ha med oss. Jag tror att vi kunde ha fått mycket mer ut av vårt besök om vi bara hade en guide med oss. Mitt råd till dig är att gå med en guide, om möjligt.

Du kan boka Hurghada City Tour från här. En länk tar dig till GetYourGuide webbplats, vilket är en populär webbplats för bokning av turerna.

När du besöker en religiös attraktion, det sista du vill göra är att agera respektlöst. Allt som allt, vi lyckats väl, men en guide skulle ha gjort situationen så mycket lättare för oss.

Nästa gång jag kommer definitivt att besöka El Mina moskén med en guide (om möjligt). Som en arkitektälskare, Jag vill höra mer om byggnaden och islamisk arkitektur, som är fantastiskt.

Byggnaden är ett mycket stort komplex, och du har bara tillgång till en liten del av det. Men det är säkert värt att besöka!

 Resa Al-Mina moskén i Hurghada är en sak att göra för alla, men unfortunatedly det inte accessibly utformade. Det är en populär plats att besöka i Hurghada, Om du är ännu en litte lite intresserad om kultur, religion eller arkitektur El Mina moskén är värt ett besök.
Den fantastiska arkitekturen inne El mina moskén Hurghada.

Om du inte har tid att gå in, när moskén är öppen, gå och se den på kvällen. El Mina moské Hurghada ser fantastisk med alla lampor på.

Njut av ditt besök.

Klicka här och gå tillbaka till förstasidan här för att läsa mer om Hurghada.

Dela med sig & liksom på Facebook, Följ på Instagram och Prenumerera nedan.

Få nya inlägg via e-post:


2 tankar om ”El Mina-moskén Hurghada | Den Mina Masjid-moskén”

  1. Pingback: 12 Pittoreska moskéer från hela världen. – Min IdeoBlogy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. behövliga fält är markerade *