Gå till innehåll

Vad du ska ha i Egypten | Vad är en klädkod för Hurghada Egypten

Vad du ska ha i Egypten. En klädkod för Hurghada Egypten.

Förra året besökte min vän mig i Hurghada. Medan hon packade hemma, ropade hon till mig och frågade: Vad ska jag packa till Hurghada? Vilken typ av kläder ska jag ha på Hurghada och Egypten? Vad kan jag bära i Hurghada? Vad är klädkoden för Hurghada, egypten?

I den här artikeln, Jag berätta vad man ska ha i Egypten och de saker du behöver komma ihåg om klädkod i Egypten.


Automatiska översättningar finns för språken nedan. Klicka på flaggan för att översätta texten. Välj engelska för att läsa den ursprungliga artikeln.


Klädkod för Egypten är något som jag inte hade tänkt på tidigare. Jag tar på kläderna och går ut. Faktiskt, Jag använder samma kläder i Egypten och i Europa.

På sommaren när vädret är mycket varmt, Jag klä upp mig för en topp, shorts eller en klänning. När vädret blir kallare, då klär jag mig mer. Faktiskt, Jag tänker inte ens på klädkoden i Hurghada. Det kommer naturligt.

Även om jag inte uppmärksammar en klädkod i Hurghada, Det finns några kulturella frågor som du måste tänka på när du hämtar kläder till Egypten.

Om du bor i Röda havet utväg städer som Hurghada, El Gouna eller Sahl Hasheesh, då behöver du inte vara uppmärksam på dina kläder så mycket. Detta är förmodligen anledningen, varför jag inte har tänkt på det själv. Jag bor i Hurghada och en klädkod i Hurghada är inte så strikt.

Men om du reser utanför Röda havet resort städer, där är klädkoden mer formell.

När jag reser utanför Hurghada, Jag packar upp t-shirts, shirts, byxor och klänningar som täcker mina knän och axlar.

Nästa: Måste jag täcka håret?

Måste jag täcka mitt hår i Egypten?

som sagt, klädkoden för Egypten och Hurghada beror mycket på vart du ska och vad du gör. Om du besöker en moské måste du täcka håret, knän och skuldror. Annat, det finns inget behov av att täcka håret.

Egypten är ett islamiskt land och besöks årligen av miljoner turister från de icke-islamiska länderna.

Egypterna förväntar sig inte att turister klär sig som lokalbefolkningen.

Men om du besöker utanför turistområdena, Det rekommenderas och dessutom respektfullt att klä sig blygsamt och täcka knä och axlar.

Om du planerar att besöka Kairo, Det är bra att vara beredd att klä mer formellt där.

Relaterade artiklar: Hurghada väder | Hur är vädret i Hurghada? Hur man pratar i Egypten och var som helst?

Nästa: En klädkod för Röda havet resorts

Liksom Lifebeyondex på Facebook!

En klädkod för Röda havet resorts: Hurghada | El Gouna | Makadi Bay

Hurghada och andra Röda havet resorts är mindre konservativa än andra delar av Egypten. Massor av utlänningar bor i de områden, och lokalbefolkningen är vana att se turister varje dag. De flesta av lokalbefolkningen i Hurghada arbetar också inom turismområdet.

i Hurghada, människor inte betala så mycket uppmärksamhet om klädkod.

Det är ok att “klä mindre” i Hurghada och andra Röda havet resorts.

Hur som helst, det är fortfarande bra att komma ihåg att du är i ett islamiskt land och respekterar de lokala sätten.

Lämna din bikini och look-a-likes till hotellet område och du kommer att bli bra.

I princip, du kan bära vad som helst i hotellområdet. Du kommer inte att arresteras antingen om du bär mycket små mikroshorts på gatorna. Eller en tank top som ser ut som en BH, men det betyder inte att det är ok. Så som jag ser det, det är kulturellt respektlöst.

Använd din sunt förnuft och packa upp dina vanliga sommarkläder. Också, du känner dig mer bekväm när du inte sticker ut med din outfit. jag menar, Ju mindre du klär, desto mer uppmärksamhet får du.

Allt som allt, klädkod i Hurghada och andra destinationer Röda havet är inte så strikt, men använd din sunt förnuft och respektera lokalbefolkningen när du väljer vad du ska bära i Egypten.

Packa inte som du kommer att Ibiza om du reser till Egypten. Annat, gå till Ibiza.

Plus mindre du klär, mer får oönskad uppmärksamhet.

-Hanna-

Klicka här för att gå tillbaka till framsidan och läs mer om Hurghada och Egypten.

#Hurghada #Egypt #visitegypt #thisisegypt #redsea #Elgouna # Ägypten

1 tänkte på ”Vad man ska ha på sig i Egypten | Vad är en klädkod för Hurghada Egypten”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. behövliga fält är markerade *